2009-04-29

Inifrån Skatteverket, del CLXXXI

På Skatteverkets hemsida står det "Jobba hos oss - Vi erbjuder: Attraktiv arbetsplats för dig". Javisst! Och trevliga kollegor får du också.

Den första som möter dig när du kommer till jobbet är dammråttan Doris. Hon och hennes familj arbetar i trapphuset, och varje morgon ger de sig ut i en glädjedans runt dina fötter.

Ett kärt återseende, varje morgon.

Medelåldern på arbetsplatsen är ganska hög. Lokalerna är därför demensanpassade, vilket du kommer att märka när du ska leta upp ditt kontor.

I en rak korridor kan ingen gå vilse.

När det är dags för möte ska du veta att våra sammanträdeslokaler är utrustade med den senaste audiovisuella tekniken.

Den både lyser och bullrar.

Om du behöver, som vi säger, "gå på huset" så kan det vara bra att känna till att faciliteterna är utrustade med såväl belysning som rinnande vatten. Och praktiska krokar att hänga upp kavajen på.

Hooked on a feeling?

Så vad väntar du på? Skicka in din ansökan redan idag - vem vet, kanske är Skatteverket ditt paradis?

5 kommentarer:

Silas sa...

Och tydligen är beskrivingen Skatteverket, ditt paradis en lek med ord, en omkastning av det sammansatta "skatteparadis".

Både roligt och lockande...?

Jesper Svensson sa...

Jo, det är förstås en ordlek. Sen får ju var och en själv bedöma om det är ett overstatement eller inte.

Anonym sa...

JA - hur Skatteverkets 70-tals hus på Söder sköts av fastighetsägaren Vasakronan och Skatteverket är verkligen sorligt. Det känns som om ingen bryr sig. Att staten bedriver verksamhet i lokaler som är så undermåliga att de är smutsiga, slitna och saknar all form av vettigt underhåll (undermåliga toaletter, äckliga kök o kylskåp, trista allmännalokaler och mötesrum) är inte annat än sorligt.
Staten borde ta bättre ansvar för sitt fastighetsinnhav och tänka mer långsiktigt och förstå vilka konsekvenser ett misskötseln får.

Tur att Jesper är så snygg o piffar till lokalerna!

/Sofia

Anonym sa...

Jag arbetar själv på Skatteverket, men då i Dalarna. Det som skrämmer mig lite är att bilderna likaväl kan vara tagna på skattekontoret här. Vi vet ju alla att vi strävar efter att vara "ett skatteverk"... jag trodde dock inte att det också gällde dålig städning och hemska lokaler.

Jag måste också passa på att tacka för en underhållande, och många gånger tankeväckande, blogg.

Som man säger i Dalarna: Keep up the good work! ;-)

Rasmus sa...

Ah, vilka minnen!