2008-11-16

Inifrån Skatteverket, del CXLIV

Att Skatteverket har fokus på e-tjänster har väl inte undgått någon - verkets insatser för att få företagen att lämna sina skattedeklarationer på nätet har ju till och med uppmärksammats i media.

Är det då, undrar man, inte en gnutta pinsamt att inte ens Skatteverket självt lämnar sin skattedeklaration via nätet? Nej, tro det eller ej - Stor-Mats föredrar uppenbarligen "retrovarianten" och ser hellre att en pappersdeklaration skickas fram och tillbaka mellan ekonomiavdelningen i Gävle och huvudkontoret i Solna, där han sitter och skriver under. Det känns kanske tryggast så?

4 kommentarer:

vr sa...

...och det verkade dessutom som om den hade slarvats bort på vägen senaste månaden...

Vore väldigt intressant om Stor Mats ville gå ut internt och tala om varför det är på det här viset. Vad är det som skiljer Skatteverket mot andra organisationer och företag? Varför ska inte vi föregå med gott exempel när det gäller denna enkla fråga?

Sammanfattningsvis tycker jag det är kul, och lite typiskt Skatteverket, men samtidig ganska pinsamt!

eAmbassadören sa...

jag är en av dem på vilka denna sten på börda okats. jag förväntas kuska runt hos diverse redovisnings- och bokföringsbyråer och sjunga eSkd:ns lov, skriva rapporter, lämna förslag i framtidsbanken och allmänt sälja in konceptet till alla som har hörsel. självklart insatser som inte på något sätt premieras eller uppmärksammas annat än när chefen kan le och peka på att "vi ligger bra till i regionen" när våra FOKUSOMRÅDEN ska avhandlas. att vi själva inte lämnar den elektroniskt känns som ytterligare ett slag i ansiktet. tjo och tjim.

Beslkshandläggare sa...

Det kanse är så att Mats behöver ett e-tjänst besök. Vi i Stockholm har ju några besök kvar för att klara målen så då slår vi ju två flugor i en smäll.

Jesper Svensson sa...

Beslkshandläggare - Ja herregud, tänk om det är vårt fel, för att vi missat att informera Stor-Mats om att det går att lämna skattedeklarationen via internet!? Han kanske inte ens vet om att möjligheten finns. Jag föreslår att du ringer honom omedelbart och bokar ett besök!