2008-11-06

Inifrån Skatteverket, del CXLI

På Skatteverket i Stockholm flyttas det för närvarande personal. Fler ska jobba på revisionsenheterna och utlandsenheten, färre ska jobba annorstädes. Av den anledningen har massiva internrekryteringar ägt rum, och ett par hundra medarbetare har sökt de utlysta tjänsterna på revision och utland.

Många äro kallade men få utvalda, skrev Matteus och det gäller även när Skatteverket internrekryterar. De som inte väljs ut får ibland en motivering. Som den här till exempel.
"Nej, vi tror inte tyvärr inte att du passar för revision. Du är för utåtriktad och serviceminded... och kommer att tröttna på det här jobbet."
Det här måste förstås vara en glädjande nyhet för alla introverta och ohjälpsamma. Ni har uppenbarligen en lysande framtid på Skatteverket.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Var det du som fick det svaret?

Tycker det är bra att stockholm specialiserar sig på revision och utland. Övriga uppgifter kan skötas bättre om man outsourcar dem till övriga landet.

Anonym sa...

Uppenbart att man är på väg att lägga organisationen efter processerna. Regionerna blir föremål för sk "inriktningar" som sedermera utvecklas till rena processer som bara finns på några ställen i landet. Att huvudstaden får de mer kvalificerade arbetstillfällen ihop med malmö, gbg och övriga universitetsstäder såsom umeå och linköping i första hand blir tydligt om mman tar del av kommande VP. Större omorganisatiner , masslakt av de gamla ickeakademiska tanterna och centralisering är på modet i verket.

vr sa...

Någonstans ska man ju göra av dem som inte passar in i frontlinjen. Hade ju varit ganska kul experiment om man satt dessa introverta personer i till exempel skatteupplysningen eller på servicekontoren.

Andreas sa...

Till anonym nr. 2:

"huvudstaden får de mer kvalificerade arbetstillfällen ihop med malmö, gbg"

Det har du nog rätt i pga. att de flesta företagen är koncentrerade till storstäderna (och skattefusket) och vi ska vara nära dessa. Att övriga universitetsstäder också får dessa kvalificerade arbeten tror jag dock mindre på, varför skulle de egentligen få det? För att det finns gott om nyexad arbetskraft där? Numera när yngre människor är väldigt flyttbara så tror jag inte att en arbetsgivare tar hänsyn till denna aspekt. Sedan har ju SKV uttryckt att vi ska finnas där företagen finns, vad jag vet har de inte sagt att vi ska finnas där det finns god tillgång till nyexad arbetskraft (Ex. Umeå, Linköping etc.)