2008-08-02

Inifrån Skatteverket, del CXXVI

Det finns de som tror att det är enformigt och tråkigt att vara momshandläggare. Jag tycker tvärtom.

Tänk så här. Innan semestern kan man sitta och skriva ett brevsvar till ett företag som ställt en massa frågor om kulturmoms. Under semestern hamnar man plötsligt i en VIP-lounge tillsammans med tv-kändisen som driver det där företaget.

Man trycker i sig ljumna gratishamburgare med avslagen cola. Kan inte låta bli att fråga "is this the glamour of VIP lounges?". När svaret blir "I've seen worse" känns kändistillvaron plötsligt inte så spännande längre.

Sen bjuds man på en cigg ute på balkongen. Av oklar anledning tycker man att 02.35 är en bra tidpunkt att börja prata moms. Tv-kändisen är dock - förvånansvärt nog - inte oäven och förklarar att brevsvaret har "caused an outrage" i branschen. Klart man känner sig lite nöjd då.

Nåväl. Trots att moms alltid är intressant att prata om får man annat att tänka på. Tv-kändisen börjar oroa sig för sin väninna som gått in på toa för kokainpåfyllning. Själv blir man intresserad av en överbliven goodiebag. (Ja men kom igen. Kändisarna får ju goodiebags hela tiden. Hur ofta får momshandläggare goodiebags?)

Ja så kan det alltså gå till när man är momshandläggare. Det sa dom minsann inget om på anställningsintervjun.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm, brevsvar... Skriftlig handling från myndighet till enskild. Diarieföring? Offentlig handling? Leta upp goodiebagspåseägaren eller inte?

Näh, det får vara. Du får en fråga i stället: om man missade klassbesöket i tingsrätten på högstadiet och nu fått för sig att man vill komma och titta på dig (eller i alla fall nån annan som utövar domstolsverksamhet), hur bär man sig då? Och hur många nämndemän sitter egentligen med under förhandlingarna?

Jesper Svensson sa...

Ägaren till goodiebagen är ju jag numera. Så du behöver inte leta så länge.

Det enklaste är att ta sig till närmsta domstol, leta upp ett lagom spännande mål och gå in i rättssalen och sätta sig. Vi är vanligtvis tre nämndemän, en domare och en liten notarie.

Kenta sa...

Vad var det i goodiebagen? Please, tell us!