2008-05-28

Inifrån Skatteverket, del CXX

Det är tydligen Skatteverkets uppgift att torgföra fackpropaganda också.

I går publicerades en artikel på intranätet där det rapporterades att fackförbundet ST synliggör sig med temat "din vän på jobbet". ST-ombud stod i entrén och delade ut godis till Skatteverkets anställda.

En sådan rapportering må väl vara okej. Men sen skriver artikelförfattaren:

"Man vänder sig bland annat till ungdomar som ofta struntar i att engagera sig fackligt och som inte känner till vilken hjälp de kan få vid förhandlingar på arbetsplatsen."
Enligt Skatteverkets intranätreporter "struntar" alltså yngre medarbetare i facket och vi "känner inte till" vilken fantastisk hjälp vi kan få av vacket. Hon har köpt fackets argument rakt av utan ett spår av reflektion och, vad värre är, någon har gett tillstånd att publicera detta på Skatteverkets intranät.

Vi är många som är inte är med i facket. Det innebär inte att vi "struntar" (ett ordval som indikerar nonchalans och okunnighet) i facket. Vi har i stället gjort aktiva val - baserade på ideologiska, ekonomiska, erfarenhetsmässiga eller andra skäl.

Vi känner visst till vilken "hjälp" vi kan få av facket - men vi har kanske bedömt att den "hjälpen" inte är värd kostnaden för fackmedlemskapet.

Min arbetsgivare nöjer sig alltså inte med att - i förklädnad av en "artikel" - låta sig utnyttjas som fackets hantlangare. Skatteverket passar dessutom på att förolämpa alla sina yngre medarbetare som gjort det kloka valet att inte vara med i facket.

13 kommentarer:

asa-nesse sa...

Du skriver: "någon har gett tillstånd att publicera detta på Skatteverkets intranät."

Är det inte så att det fina med intranätet är att det inte behövs något tillstånd. Det sitter inte någon och kollar vad du skriver utan i samma stund du trycker på publiceraknappen så syns det på intranätet. Och ogillar du det skrivna så är det upp till dig att bemöta det.

Så var det åtminstone på min tid, jag försvann från verket för tre år sedan (pension) efter att ha jobbat där i sexton år.

Finns fortfarande "Lättlagat och gott" kvar bland databaserna på intranätet? Sök i så fall på "Landalagrogg" så får du ett gott tips till fredagsdrinken.

Jesper Svensson sa...

asa-nesse - Du blandar ihop diskussionsgrupper och databaser där vem som helst kan klottra med "Intranytt", där arbetsgiveren publicerar information som riktar sig till personalen.

Jo, "Lättlagat och gott" finns kvar. Där har jag bl.a. fått tips om ett smarrigt recept på blodpalt.

Anonym sa...

Facket är bra om man hamnar i bråk med arbetsgivaren. Dessutom så drar de ej fackanslutna snålskjuts på de fackliga medlemmarna då det är de fackanslutna som för lönekampen.

M v h

Jimmy Hoffa

Anonym sa...

Såg den artikeln. Bedrövligt. Diskrminiering.
Tänk om det istället hade stått samma sak om invandrare eller kvinnor. Då hade blivit fart i debatten, vill jag lova!!

Men nu är det ju bara yngre medarbetare som är okunniga så då går det ju för sig att trumma ut budskapet. Och det var väl samma budskap i någon annan artikel i vår gamla interna tidn ing "protokoll" där en unga amitiös 70-talist kläddes av naken och gjordes till åtlöje genom att hålla en laptop framför (obs!) en del av skrevet under rubriken "70-talister stressar" eller något i debn stilen...

Dessutom pinsamt för arbetsgivaren att denne inte ser igenom hur man blir utnyttjad som ST´s springpojke.

By the way, som ST-medlem (anm: 1 månad kvar av medlemskapet - tog tre månader att gå ur?!?) tog jag del av ST´s rapport om staten som drömarbetsgivare härom dagen. Inte särskilt smickrande läsning för Stor-Mats. Yngre medarbetare ser inte särskilt positivt på Skatteverket. Karriärvägar saknas. Lönen för odifferentierad och sätts på otydliga grunder. Men som vanligt när det gäller Skatteverket - balansen mellan fritid och arbete fanns det gott om. Suck...

Jesper Svensson sa...

Jimmy Hoffa - Du missar ju hela poängen. Frågan är inte om facket är bra eller inte. Poängen med inlägget är att ifrågasätta varför Skatteverket tillåter sin egen reporter att publicera en partsinlaga på intranätet.

Anonym - Instämmer helt i din suck.

Thomas sa...

Byt ut 'facket' mot 'Moderaterna' och se om du får publicera det på skatteverkets intranät. Maudan har rätt i att det kommer att ta lång tid att av-sossefiera Sverige.

Mathias Westerberg sa...

Thomas: Facket är inte = med socialdemokraterna. Tjänstemannafackförbunden är partipolitiskt obundna. När det gäller debatten om intranätet så håller jag nog med Jesper. Det kanske inte är arbetsgivarens sak att formulera sig på detta sätt.

Bättre vore om arbetsgivaren talade om att han gärna såg att medarbetarna var fackligt organiserade eftersom detta gör det lättare för företaget att hantera sin personal på ett bra sätt...

Så tycker jag ...

Anonym sa...

Poängen med mitt inlägg var bara att förtydliga det faktum att de ej fackanslutna medlemmarna drar snålskjuts på de fackliga som för kampen för hela arbetsplatsen. Vi betalar en avgift varje månad som går direkt till att förbättra för alla på arbetsplatsen. Borde bli så att det bud facket kom fram till skulle ej gälla alla utan enbart deras egna medlemmar. Nu kommer fackliga strider alla till godo. Det nya ST-avtalet t e x sätts som lägsta golv även för ej fackanslutna.

M v h

Jimmy Hoffa

Jesper Svensson sa...

Mathias W - Den allmänna uppfattningen är nog att LO- och TCO-förbunden har rätt nära band till socialdemokratin. Det faktum att LO:s ordförande sitter i partistyrelsen för (s) är en sak som talar för att likhetstecknet mellan facket och socialdemokratin inte är helt utsuddat (jag vet att ST inte är ett LO-fack, men här åberopar jag "guilt by association"-doktrinen ;-)

Men strunt samma, det var ett stickspår. Det gläder mig att du delar min uppfattning att det inte ingår bland Skatteverkets kärnuppgifter att vara medlemsvärvare åt facket. Däremot är jag inte helt förtjust i den människosyn du ger uttryck för när du skriver att fackligt ansluten personal är lättare att "hantera".

För egen del hoppas jag att min arbetsgivare inte ser mig som en bräkande del av en fårskock som bara ska hanteras utan som en av många individer som utifrån sina egna förutsättningar, kunskaper, ambitioner m.m. ska coachas, stimuleras och utvecklas för att kunna bidra till verksamheten på bästa sätt.

Nu kanske jag över-/vantolkade ditt inlägg en aning. Men det bjuder jag på ;-)

Jimmy Hoffa - Jag noterar att ni i facket fortfarande verkar fullt övertygade om er egen förträfflighet. Jag noterar också att allt färre tycks dela den uppfattningen. Alla "fackliga strider" till trots.

Thomas sa...

Googlade fack+bidrag+ socialdemokraterna

Länken under är nr 4 uppifrån

http://www.fokus.se/2006/04/facket-har-avgors-valet/

Mathias Westerberg sa...

En av de stora fördelarna för en arbetsgivare som har stor andel fackligt organiserad arbetskraft är att han slipper förhandla med varje individ i alla frågor. Självklart skall arbetsgivaren genomföra samtal med varje medarbetare gällande lön och utveckling, men han slipper förhandla med ALLA när det gäller omorganisation och liknande. På detta sätt blir det lättare för arbetsgivaren att hantera sin personal på ett bra och för alla parter smidigt sätt. Jag håller med dig Jesper när du skriver att arbetsgivarna måste coacha och locka fram det som är bra med varje individ för att få ut mesta möjliga, men för att han eller hon skall ha tid med detta så underlättar det att ha EN motpart att förhandla med. Detta sparar tid. Tid som arbetsgivaren kan använda till att utveckla sin personal och växa som företag eller organisation !

Mathias Westerberg sa...

Jag är ingen stor fan av Fredrik Federley, men han har en poäng i artikeln han skrev. Se bifogad länk:

http://www.facketforandras.nu/Nyheter/Ett-modernt-fackforbund-/

Anonym sa...

... yngre medarbetare...

Men vi "något äldre" då..? (Eller, kanske räknas jag som nästan 40 till de YNGRE på SKV..?)

Vi "äldre" är rätt många, och blir fler hela tiden, som INTE är med i facket. Fast vi har ju fått en del livserfarenhet som kanske gör känner till vilken "hjälp" vi kan få av facket... :->

// Kollega xy