2008-04-01

Inifrån Skatteverket, del CX

Idag fick de sista av de oorganiserade kollegorna reda på sina nya löner. Stämningen var således något dämpad vid eftermiddagsfikat, och jag tyckte det kändes taktiskt rätt att hålla inne med att jag själv fick fem tusen kronor mer.


(April, april.)


En kollega berättade att hon nu skall gå ur facket. Tydligen var inte det där extra lönesamtalet som de organiserade arbetstagarna får inte värt nära trehundra skattade kronor i månaden.

Det kanske är bra att vara med i facket. Men i så fall är facken rätt dåliga på att kommunicera det. Det är som att de inte fattat att vi lever på 2000-talet, när folk inte blir medlemmar i facket per automatik utan att de faktiskt tänker efter och funderar på vad de där hundralapparna ger tillbaka. En medlemstidning och kanelbulle på årsmötet kanske inte har tillräcklig dragningskraft längre, vad vet jag?

Skatteverket tycks vara poppis att aprilskämta med. G-P körde en story om att Skatteverket delar ut gratis cykeldatorer av miljöskäl. Något roligare var Sthlm City som berättade att Skatteverkets avdelning för digital taxering funderar på att börja beskatta sms och e-post. (Det värsta är väl att Citys historia inte är helt tagen ur luften. EU lär ha övervägt en gemensam beskattning av sms och e-post.) (Sveriges bästa lokaltidning, Hallandsposten, rapporterade för övrigt att en delfin skymtats i ån Nissan i centrala Halmstad. Delfinen var på lekhumör för den gjorde ett hopp genom ett konstverk i ån.)

Inga kommentarer: