2008-03-19

Inifrån Skatteverket, del CVIII

Påsken närmar sig och detta firar min arbetsgivare genom att gå omkring och värpa små påskägg, i form av lönebesked, på medarbetarnas skrivbord. Följaktligen tisslas och tasslas det en hel del i korridorerna - vem fick guldäggen (det har faktiskt delats ut ett par!) och vem fick de ruttna, som luktar bajs?

Detta gäller nu enbart de fackligt anslutna medarbetarna. Vi som försöker reda oss själva får inte nåt besked förrän efter påsk. Men om det är priset för att inte vara med i facket så känner jag att det möjligen kan vara värt det.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas det går bra för dig efter påsk...själv har man precis fått klart för sig hur det är att vara oorganiserad på Skatteverket. Jurister ville de ha vid rekryteringen för 1,5 år sedan, o jurister fick dom. Till vad de skulle användas vet jag dock inte då de juridiska frågorna aldrig behandlas med någon högre prioritet. Ändock engagerade jag mig, kontaktade div. specialister ang. juridiska felhanteringar och oklarheter, och förmedlade. så blev det dags för lönerevision. Vi oorganiserade (knappt hälften av de nyförvärvade) fick ju inte förhandla alls (!?), sen fick vi snällt vänta tlls de organiserade fått sitt lönepåslag. SEN trodde vi att vi iaf., slutligen, skulle bli lika behandlade. Det blev vi iofs., på så sätt att vi oorganiserade fick precis lika och MYCKET lägre än våra organiserade kollegor som absolut inte gör ngt mer, bidrar med ngt mer eller på annat sätt sticker ut. Ingen saklig motivering fanns, ist: - ja, du är ju inte organiserad så du har ingen förhandlingsrätt så jag tänker skicka iväg de här pappren nu.

Jesper Svensson sa...

Anonym - Ett och ett halvt år och redan desillusionerad. Myndigheten kan konsten.

Anonym sa...

Hörde om någon som fått ett "guldägg" värt cirkus 3000kr...

Hörde även om oorganiserade (vilket ju inlägget ovan också vittnar om) som redan fått veta sina påslag... Inkonsekvens finns det ju gott om...

Själv får jag vänta...
Antar att det inte var något att vänta på heller, men det kanske morgondagen visar...

// Kollega xy

Anonym sa...

Kan ju bara säga att jag kollade långtidsbudgeten när alliansen tillträdde 2006. Sorry Jesper du har satsat på fel häst om du tänker jobba kvar på skatteverket. Enligt denna budget så kommer anslaget att minska år för år. Vad tror du att det innebär för lönebudgeten? Tyvärr tyder väl allt på att vi är på väg in i en lågkonjuktur så det är väl bara att bita i det sura äpplet och stanna kvar. Du kan väl informera dina polare i alliansen om att varje satsad krona på skatteverket ger 3 tillbaks. Men det kanske inte stämmer med partipolitiken?

Anonym sa...

Den anonymes inlägg kl 19:08 stämmer ju naturligtvis inte. Att varje satsad krona på Skatteverket ger 3 tillbaks är ju naturligtvis påhitt.

Ett tankeexempel: Satsa hela statsbudgeten enbart på skatteverket och du tredubblar statsbudgeten alltså?

Löjeväckande.

Anonym sa...

Jag bytte till Stockholms indrivningen på kronofogden i hösten och fick ett lönepåsslag för 1500 kr. Min teamleader var nöjd med mig och troligtvis får jag 1500 till i lönelyft iom maj-månaden.

Jesper Svensson sa...

Anonym 19:08 - Om nu Skatteverkets anslag minskar på lång sikt kan det ju lika gärna ha att göra med att vi ska bli färre (personalstyrkan ska bantas med nära 40 % om jag inte minns fel). Men det behöver ju inte innebära att lönekarriären blir 0 för dem som är kvar efter 2012.

Sen vill jag inte riskera att krossa din bild av Alliansen som roten till allt ont, men ärligt talat: budgeten presenterades bara några veckor efter regeringsskiftet - hur mycket av långtidsbudgeten 2006 tror du kommer från Alliansen?

Avarel sa...

Anonym 21:11

Antar att skribenten menade att marginalnyttan av varje extra satsad krona är tre vid nuvarande nivå.

Inte fullt så löjeväckande som din hårddragning.

Anonym sa...

Vet att vissa fått så mycket som upp emot 4000- alltså inte alls omöjligt att få pengar. Snacket om att budgetläget var dåligt gällde visst inte alla...

Anonym sa...

1500 kr. fick jag i den här lönerevisionen.

Anonym sa...

Anonym 14:48

Var inte så satans avundsjuk. Byt jobb om det inte passar. Om alla kunde hålla sitt gnäll för sig själva skulle SKV vara en betydligt trevligare arbetsplats.