2008-02-12

Inifrån Skatteverket, del XCV

Snacka om en storm i en kaffemugg! Utbytet av kaffemaskiner vid Skatteverket i Stockholm har utvecklat sig till en formidabel såpa. För som om det inte var illa nog att mjölken tagit slut (del XCIII) så har det nu uppdagats att de nya apparaterna levererar för blaskigt kaffe. Under rubriken "Vad är på gång?/Viktigt just nu!" får vi veta att:
Då det har kommit en del påpekanden om att kaffet är för svagt pågår för närvarande utbyte av kaffesort i maskinerna. Eftersom maskinerna är helt nya tar det också en tid för leverantören att anpassa styrkan efter resp. önskemål.
Man blir ju onekligen lite nyfiken på vad "en del" påpekanden innebär. Fem? Tio? Hundra? Jag skänker också en medlidandets tanke till de stackars medarbetarna på internserviceavdelningen. Kaffeabstinenta tanter är inte att leka med.

1 kommentar:

Petter Envall sa...

Man skall inte underskatta kaffets betydelse för såväl trevnad som arbetsmoral. Personligen anser jag ett företags val av kaffemaskin vara helt avgörande för de signaler det sänder ut. Jag minns med fasa den stora internationella advokatbyrån Lovell's kaffemaskin, förmodligen inköpt för 500 spänn på en bakgata i Hong Kong, och förtroendet är därmed totalhavererat redan innan sammanträdet startat!