2008-02-07

Inifrån Skatteverket, del XCIII

De flesta företag och organisationer har intranät nuförtiden. Skatteverket har ett gigantiskt intranät. Och det är klart att det blir sådär stort och innehållsrikt eftersom det postas så mycket oundgänglig information på anslagstavlorna. Till exempel kan man få veta varför mjölken till kaffet är slut.
Tyvärr har vår gamla leverantör brutit sin överenskommelse med nya leverantören om att bytet av automaterna skulle ske successivt. Man hade också kommit överens om att lämna kvar tillbehören (te, socker, mjölk) vid respektive automat för att ge den nya leverantören möjlighet att hinna fylla på vid alla stationer. Även dessa har plockats bort.

På VG5 har den gamla leverantören tagit bort samtliga automater och den nya leverantören jobbar för fullt för att hinna installera åtminstone en automat per våningsplan (norra delen) under eftermiddagen.

I Fatburen finns nu automater i hela etapp I (gul/grön sektion).
Det ser alltså ut som att ordningen snart är återställd. Och undersysselsatta medarbetare kan fortsätta att surfa runt på intranätet i jakt på underrättelser som det inte går att leva utan.

2 kommentarer:

Petter Envall sa...

Och jag som trodde ni körde uteslutande med internpost på Skatteverket....;)

Skämt åsido så är ni inte ensamma om att ha ett kasst intranät. Jag har jobbat i två gigantiska internationella koncerner och båda två saknar ett fungerande intranät som de anställda kan använda utan att drabbas av magsår och suicidala tankar.....

Ludvig sa...

Alltså, detta bekräftar ett faktum som alltför många redan tvingats konstatera: kaffeautomatsfirmor är egentligen rent kriminella organisationer som sätter en ära i att skapa oreda och irritation på arbetsplatser. En anekdot från det kommunala kontoret; när kaffemaskinen strejkade häromdagen och kommuntjänstemännen satt och deppade kring fikabordet dök (sent omsider)den lille stingslige Selecta-mannen upp. Han kastade en skeptisk blick först på oss och sedan på maskinen, som han petade lite förstrött på. Sedan vände han åter blicken mot oss och sade med ett försmädligt leende: "Det står faktiskt i avtalet att ni ska göra rent mjölkvisparen en gång i veckan, det tar bara tio sekunder." Sedan vände han på klacken och drog, antagligen till nästa arbetsplats för att läxa upp deras medarbetare om att de faktiskt har en massa åtaganden avseende sin Selecta-kaffemaskin som de inte visste om.
Men vart fan sitter mjölkvisparen? I vårt uppgivna tillstånd var det ingen som kom sig för att fråga. Och jag bryr mig inte, för det där som Selecta kallar "mjölk" är i själva verket ett vitt pulver som heter "whitener" och som förmodligen aldrig har varit i närheten av en ko.