2007-10-17

Inifrån Skatteverket, del LXV

Det är precis så här Skatteverket ska jobba tycker jag. Ute bland folk där vi syns och hörs och inte gömmer oss bakom skalskydd och i besöksrum.

Han pratar med bönder på bönders vis.
Efter tio månader på myndigheten har jag ännu inte sett en enda skattskyldig. I stället sitter man där, i en av kontorscellerna i den ändlösa korridoren, skickar obegripliga brev och pratar i telefon. Det muntliga mötet är nog bra. Men det mänskliga mötet är bättre.

7 kommentarer:

dagdr�mmare sa...

Du kommer bli osynlig människa. Det är synd

Petter Envall sa...

Vi har banne mig en filosof ibland oss....

dagdr�mmare sa...

Du manen, du få kalla det vad du vill.
Jag är inte sarkastig och menar alvar.
Det är inte fel att synnas och vara duktig.
Man ska kika runt på andra jobb även om man trivs innan det är försent.

Anonym sa...

Haha, mänsklig kontakt. Från skatteverket! Haha, det var det dummaste jag har hört. Jag har försökt få igång en egen verksamhet under ett års tid och konstant har ni förföljt mig med rena trakasserier och misstroendeförklaringar. Fy fan vad jag hatar skatteverket, satans stalinistpack!

Jesper Svensson sa...

Anonym - Tack för dina synpunkter. Om du har frågor som rör ditt ärende bör du ta kontakt med din handläggare. Som allmän information kan meddelas följande: Om du avser att ansöka om F-skattsedel och/eller bli registrerad för moms och som arbetsgivare ska du fylla i en skatte- och avgiftsanmälan (SKV 4620). Blanketten kan du ladda ner från Skatteverkets webbplats, www.skatteverket.se. Du kan också registrera ditt företag elektroniskt på www.foretagsregistrering.se.

Information om vilka regler som gäller för att få F-skattsedel finns i broschyren "F-skattsedel för företagare" (SKV 432). Även den finns tillgänglig på Skatteverkets webbplats.

Lycka till med din verksamhet!

Puss och kram från oss på Skatteverket

Anonym sa...

Om man träffar skattskyldiga eller inte beror väl på var man jobbar...på taxeringen träffar man dem ofta och det är roligt. Tycker såklart inte alla, men om man inte gillar att träffa/prata med folk kanske man ska söka sig till en annan arbetsplats.

Anonym sa...

Hlr på och ska kolla upp företag med skrivbordskoll och trakassera företag med brev där man skriver en massa skit och sakfel. Sen gör man om brevet och skickar nytt precis det jag sagt.. Man kan inte ens författa ett brev själv utan nyttjar i ordalag det man skrivit. Blir så j...a irriterad på sånt där j...a överförmynderi.
Hlr med anonym ett j....a stalinistpack..