2007-10-16

Inifrån Skatteverket, del LXIV

Inte utan viss skadeglädje kan jag konstatera att det inte bara är vi "på golvet" som drar det kortaste strået när det gäller comp&ben. Enligt en undersökning från Ledarna uppger 48 procent av cheferna i offentlig sektor att de inte har någon förmån alls vid sidan av lönen. Motsvarande siffra för privata sektorn är 19 procent. (Se E24.)

Lönerna tycks de dock vara hyfsat nöjda med. 40 procent uppger att de är nöjda eller mycket nöjda med sin lön. Motsvarande siffra i privata sektorn är 43 procent.

Min gissning är att offentliga chefer har rätt anständiga löner. (Alternativt väldigt anspråkslösa lönekrav?) Beror det på att även offentliga sektorn insett att det är värt att betala för bra chefer? Om så: Varför kan då inte det resonemanget appliceras även på oss på golvet? Så många frågor, så få svar...

1 kommentar:

Petter Envall sa...

Precis som jag tidigare forklarat sa beror det sjalvfallet pa att om man uppnatt en sadan niva i sin karriar att man ar patankt som chef, oavsett om det ar i offentlig eller privat sektor, da ar man foljdaktligen aven eftertraktad pa arbetsmarknaden. Offentliga arbetsgivare VET att de maste betala for att fa behalla bra chefer, de ar borta pa 3 roda annars.

Ni "pa golvet" daremot, ses i allra hogsta grad som ersattningsbara och har darfor en lon som reflekterar detta faktum. Kom ihag att ni valjer det sjalva, ni accepterar indirekt detta synsatt genom att valja att stanna kvar och halla kaft!

Du Jesper haller ju iof inte kaft..hehe...vilket ar en frisk flakt!;)