2007-03-14

Inifrån Skatteverket, del IX

2007 är Hälsans år på Skatteverket. Det innebär att medarbetarna uppmanas att göra diverse hälsosamma saker: ta trapporna i stället för hissen, till exempel. Plus att Verket anordnar en massa föreläsningar för 50-plus-tanterna, "Hälsa mitt i livet", "Tro på dig själv" och allt vad de heter. Min chef har dessutom fått för sig att våra utvecklingssamtal ska göras på gående fot. Så jag har en uppfriskande tvåtimmarspromenad att se fram emot den 3 april.

Ett annat inslag i Hälsans år är "Friskprofilen", som innebär att man får åka till Företagshälsan och bli undersökt av farbror doktorn. Allt för att utröna eventuella skavanker. Själv fick jag min dom i går och, tänka sig, min kropp är tydligen i förträffligt skick. BMI:t är 23,5, blodtrycket 120/80, kolesterolet <3,88, blodsockret 6,4 och på konditionstestet fick jag 4 av 6. (Nej, jag vet inte heller riktigt vad alla de där siffrorna betyder, men sköterskan log blitt och ut att va stolt över mig så jag tolkar det som att allt är bra.)

Enda smolket i bägaren var att jag krympt! Ja, tro det eller ej men jämfört när jag mätte mig för mitt pass 2001 så är jag nu 1,5 cm kortare! Om denna trend håller i sig kommer jag att ha den pygméartade längden av 178,25 cm den dag jag fyller 65. Hujedanemej.

Nu återstår ett år till uppföljningen av Friskprofilen. Blir spännande att se hur mycket man förfallit till dess (och om min krympningsprocess håller i sig!).

2 kommentarer:

Petter Envall sa...

Det later ju nastan for bra for att vara sant det dar! Hur kan ekvationen:
Inget SATS kort +
Mamma Scan diet +
Osunt vindrickande
=
En toppfysik!

Ar du saker pa att skoterskan visste vad hon gjorde?;)

Jesper Svensson sa...

Jag förstår att du är överraskad. Det är jag med. Å andra sidan mätte de ju inte levervärdena så man kanske inte ska ropa hej ännu ;-)